Intakegesprek
Een individueel coach traject start altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Het intake gesprek duurt ongeveer een uur. Samen gaan we kijken naar de aard van je problemen en/of klachten die jij ervaart. Tijdens dit gesprek maken we een inschatting of je met deze specifieke klachten en/-of problemen bij mij aan het juiste adres bent . Het kan voorkomen dat de specifieke klachten die je ervaart een andere vorm van behandeling of therapie nodig hebben. Dan kijk ik graag met je mee hoe je hiervoor doorverwezen kunt worden.
Het is belangrijk dat jij na het intake gesprek een prettig gevoel hebt en je aansluiting en vertrouwen voelt bij mij als coach.
Naar aanleiding van dit gesprek worden er doelen opgesteld. Samen maken we een inschatting hoeveel coach sessies er nodig zijn. Dit varieert vaak tussen de 4 en 8 sessies.
Coach traject
Coaching werkt altijd doelgericht. Samen met de coach werk je stapsgewijs aan je doelen.
Mijn stijl van coaching is gericht op inzichten en op actie. Vanaf de eerste afspraak krijg je duidelijke handvatten en tools aangeboden die je toe kan passen in het dagelijks leven. Dit zorgt ervoor dat direct een vorm van eigen regie (terug) krijgt over jou probleem. Het is belangrijk dat je niet alleen tijdens onze afspraken inzet toont. Je krijgt huiswerk opdrachten mee waarmee je direct kleine veranderingen kan bereiken.
Iedere vraag, klacht of probleem is anders en vraagt om een andere methodiek of tool. Vanuit mijn ervaring kan ik een inschatting maken welke methodiek of tool het beste bij je past. Hieronder vind je een lijst met methodieken en tools die ik in kan zetten tijdens een individueel traject:
- Oplossingsgericht werken
- 5 stappen coach model
- Faalangstreductie
- 5-G schema
- LIFO gedragsrapportage (extra kosten aan verbonden)
- Conflict coaching
- Ontwikkelingsgericht coachen
- 360 graden feedback
Gesprekken met werkgever of school
Het kan voorkomen dat het niet voldoende is om alleen jouw gedrag te veranderen om je doelen te behalen. Soms is het noodzakelijk om de omgeving hierbij te betrekken. In sommige gevallen is het voldoende om een aanbevelingsbrief te schrijven waarin bepaalde aanpassingen of oplossingen beschreven staan. Echter soms kan het helpen om het gesprek aan te gaan met een werkgever /school/ docent om een zo optimaal en gefundeerd mogelijk resultaat te bereiken.